Sivun ylälaita

BUBBLE TEA KÄYTTÖOHJEET JA RESEPTIIKKAA

Täältä löydät vinkkejä kuplateeannosten valmistukseen ja tuotteiden annosteluohjeita. Kuplatee on monipuolinen tuote,
joten siihen on helppo kehittää reseptiikkaa myös itse, sopivaksi omaan kahvilaan ja asiakaskuntaan. 
TEEPOHJAN VALMISTAMINEN 
Teeuutteet ovat nopea ja tehokas tapa valmistaa kuplateejuoma. Valikoimastamme löytyy mustan teen uute ja vihreän teen uute ja molempien makumaailma on makea. Ravista pulloa hyvin ennen pullon avaamista. Säilytä avattu pullo jääkaapissa kylmässä. 
  • Teeuute laimennetaan veteen. Kokonainen 400 ml pullo laimennetaan 10 litraan vettä. Pienemmän määrän saa sekoittamalla 2,5 l vettä ja 1 dl teeuutetta tai 1l vettä ja 0,4 dl teeuutetta.
  • Laimentamisen jälkeen sekoitetaan huolellisesti.
  • Laimennettu uute säilytetään jääkaapissa ja käytetään n 3-4 vrk kuluessa.
  • Jos käytössä on juoma-annostelija, kaada laimennettu teeuute juoma-annostelijan säiliöön ja käynnistä laite. Juoma-annostelijasta teejuomaa voidaan tarjoilla 7 vrk ajan.
 JUOMAN MAUSTAMINEN KUPLILLA JA MAKUSIIRAPILLA 
  • Lisää hedelmähelmiä kuplateehen. Yksi annos on yksi siiviläkauhallinen, eli n. 45-55 g helmiä.
  • Maun ja makeuden lisäämiseksi juomaan voidaan sekoittaa n. 30 ml makusiirappia.
  • Lisää jäitä ja sekoita hyvin. Tarjoile leveän pillin kanssa.
TAPIOKAHELMIEN KEITTÄMINEN JA MAKEUTUS 
Tarvitset 200 g tapiokahelmiä, 2 litraa vettä sekä 100 g ruskeaa sokeria. 
  • Keitä vettä kattilassa. Lisää helmet kiehuvaan veteen ja sekoittele. Anna helmien kiehua n. 20 min.
  • Kun helmet muuttuvat mustiksi ja pehmeiksi lisää ruskea sokeri ja sekoita sekä alenna lämpötilaa. Anna helmien jäähtyä kattilassa
    n. 10 min.
  • Helmiin saa lisämakeutta Brown sugar -makusiirapilla. Voit myös koristella tarjoilumukin reunat makusiirapilla.
  • Tapiokahelmet ovat nyt valmiita tarjoiluun. Annostele helmet siiviläkauhalla juomaan.
  • Keitetyt Tapiokahelmet voi säilyttää jääkaapissa noin 3 vrk ajan keitinliemessä.
Huom! Helmet kovettuvat ja tarttuvat toisiinsa, kun ne jäähtyvät. Helmiä voi lämmittää esimerkiksi mikrossa 30 sekunnin ajan ennen juomaan lisäämistä.
Helmiä voi myös pakastaa ja sulattaa niitä pienissä erissä.

TARO-JUOMA OHJE (vaalean lila juoma) 
  • Keitä kuumaa vettä. Sekoita 30 g Taro-jauhetta ja 100 ml kuumaa vettä ja jäähdytä.
  • Kaada seos shakeriin ja lisää reilusti jääpaloja, ravista noin 20 sek.
  • Lisää 300 ml mukiin 1 siiviläkauhallinen keitettyjä ja makeutettuja Tapiokahelmiä.
  • Lisää n. 30 ml makusiirappia. Hyvin makeaa juomaa varten lisää 60 ml makusiirappia.
  • Täyteläisemmän maun saavuttamiseksi voit lisätä joukkoon kylmää maitoa.
  • Tarjoile leveän pillin kanssa.
 
THAI MAITOTEEOHJE (vaalean oranssi juoma)
  • Keitä kuumaa vettä. Sekoita 40 g Thai-jauhetta ja 100 ml kuumaa vettä ja jäähdytä.
  • Kaada seos shakeriin, lisää jääpaloja ja ravista n. 20 sek.
  • Lisää 300 ml mukiin 1 siiviläkauhallinen kuplateehedelmähelmiä tai keitettyjä ja makeutettuja Tapiokahelmiä.
  • Lisää n. 30 ml makusiirappia. Hyvin makeaa juomaa varten lisää 60 ml makusiirappia.
  • Täyteläisemmän maun saavuttamiseksi voit lisätä joukkoon kylmää maitoa.
  • Tarjoile leveän pillin kanssa.

BUBBLE TEA KÄYTTÖOHJEET JA RESEPTIIKKAA

Täältä löydät vinkkejä kuplateeannosten valmistukseen ja tuotteiden annosteluohjeita. Kuplatee on monipuolinen tuote,
joten siihen on helppo kehittää reseptiikkaa myös itse, sopivaksi omaan kahvilaan ja asiakaskuntaan. 
TEEPOHJAN VALMISTAMINEN 
Teeuutteet ovat nopea ja tehokas tapa valmistaa kuplateejuoma. Valikoimastamme löytyy mustan teen uute ja vihreän teen uute ja molempien makumaailma on makea. Ravista pulloa hyvin ennen pullon avaamista. Säilytä avattu pullo jääkaapissa kylmässä. 
  • Teeuute laimennetaan veteen. Kokonainen 400 ml pullo laimennetaan 10 litraan vettä. Pienemmän määrän saa sekoittamalla 2,5 l vettä ja 1 dl teeuutetta tai 1l vettä ja 0,4 dl teeuutetta.
  • Laimentamisen jälkeen sekoitetaan huolellisesti.
  • Laimennettu uute säilytetään jääkaapissa ja käytetään n 3-4 vrk kuluessa.
  • Jos käytössä on juoma-annostelija, kaada laimennettu teeuute juoma-annostelijan säiliöön ja käynnistä laite. Juoma-annostelijasta teejuomaa voidaan tarjoilla 7 vrk ajan.
 JUOMAN MAUSTAMINEN KUPLILLA JA MAKUSIIRAPILLA 
  • Lisää hedelmähelmiä kuplateehen. Yksi annos on yksi siiviläkauhallinen, eli n. 45-55 g helmiä.
  • Maun ja makeuden lisäämiseksi juomaan voidaan sekoittaa n. 30 ml makusiirappia.
  • Lisää jäitä ja sekoita hyvin. Tarjoile leveän pillin kanssa.
TAPIOKAHELMIEN KEITTÄMINEN JA MAKEUTUS 
Tarvitset 200 g tapiokahelmiä, 2 litraa vettä sekä 100 g ruskeaa sokeria. 
  • Keitä vettä kattilassa. Lisää helmet kiehuvaan veteen ja sekoittele. Anna helmien kiehua n. 20 min.
  • Kun helmet muuttuvat mustiksi ja pehmeiksi lisää ruskea sokeri ja sekoita sekä alenna lämpötilaa. Anna helmien jäähtyä kattilassa
    n. 10 min.
  • Helmiin saa lisämakeutta Brown sugar -makusiirapilla. Voit myös koristella tarjoilumukin reunat makusiirapilla.
  • Tapiokahelmet ovat nyt valmiita tarjoiluun. Annostele helmet siiviläkauhalla juomaan.
  • Keitetyt Tapiokahelmet voi säilyttää jääkaapissa noin 3 vrk ajan keitinliemessä.
Huom! Helmet kovettuvat ja tarttuvat toisiinsa, kun ne jäähtyvät. Helmiä voi lämmittää esimerkiksi mikrossa 30 sekunnin ajan ennen juomaan lisäämistä.
Helmiä voi myös pakastaa ja sulattaa niitä pienissä erissä.

TARO-JUOMA OHJE (vaalean lila juoma) 
  • Keitä kuumaa vettä. Sekoita 30 g Taro-jauhetta ja 100 ml kuumaa vettä ja jäähdytä.
  • Kaada seos shakeriin ja lisää reilusti jääpaloja, ravista noin 20 sek.
  • Lisää 300 ml mukiin 1 siiviläkauhallinen keitettyjä ja makeutettuja Tapiokahelmiä.
  • Lisää n. 30 ml makusiirappia. Hyvin makeaa juomaa varten lisää 60 ml makusiirappia.
  • Täyteläisemmän maun saavuttamiseksi voit lisätä joukkoon kylmää maitoa.
  • Tarjoile leveän pillin kanssa.
 
THAI MAITOTEEOHJE (vaalean oranssi juoma)
  • Keitä kuumaa vettä. Sekoita 40 g Thai-jauhetta ja 100 ml kuumaa vettä ja jäähdytä.
  • Kaada seos shakeriin, lisää jääpaloja ja ravista n. 20 sek.
  • Lisää 300 ml mukiin 1 siiviläkauhallinen kuplateehedelmähelmiä tai keitettyjä ja makeutettuja Tapiokahelmiä.
  • Lisää n. 30 ml makusiirappia. Hyvin makeaa juomaa varten lisää 60 ml makusiirappia.
  • Täyteläisemmän maun saavuttamiseksi voit lisätä joukkoon kylmää maitoa.
  • Tarjoile leveän pillin kanssa.