Kestävän kehityksen työmme jatkuu

Haluamme Nicillä olla vastuullinen ja pitkäaikainen yhteistyökumppani.
Siksi olemme kehittäneet kolmevuotisen kestävän kehityksen strategian pohjautuen YK:n ja Orklan ympäristötavoitteisiin. Voit lukea lisää tavoitteistamme alta ja tuotekuvastostamme. Orklan strategian löydät täältä: www.orkla.com/sustainability.

Olemme vähentäneet muovituotteiden määrää

Kertakäyttötuotteiden vähentäminen SUP-direktiivin mukaisesti on edelleen tärkeä osa Nicin kestävyystyötä. Yritämme yhdessä tavarantoimittajiemme kanssa löytää kestäviä vaihtoehtoja, joissa voimme ottaa huomioon monia eri aspekteja, kuten CO²-jalanjäljen.

Haluamme työskennellä lähellä asiakkaitamme. Konkreettisena esimerkkinä olemme auttaneet yhtä isoimmista asiakkaistamme muuttamaan pakkaustaan kestävämpään suuntaan. Tämän työn tuloksena asiakkaan paperin-, muovin- sekä vedenkulutus on vähentynyt huomattavasti: –700 kg muovia/vuosi, –700kg pahvia/vuosi ja –10 000 m³ vettä/vuosi.

Mikä "SUP"?

”SUP” on lyhenne sanoista ”Single Use
Plastics”, eli kertakäyttömuovit.
Lyhennettä käytetään EU-direktiivistä 2019/904,
jonka tarkoituksena on edistää kiertotaloutta ja
ehkäistä muovituotteiden päätymistä luontoon,
erityisesti meriin. Direktiivi astui voimaan kesällä
2021 ja sen myötä muun muassa kertakäyttöisten muovilusikoiden ja muovipillien myynti kiellettiin EU:n alueella.

Pikareita löytyy kuudessa eri
koossa ja
värissä!

FSC - Forest Stewardship Council on riippumaton, kansainvälinen jäsenjärjestö joka, edistää ympäristön kannalta vastuullista, yhteiskunnallisesti hyödyllistä ja taloudellisesti kannattavaa metsänhoitoa sertifiointijärjestelmän FSC:n kautta.

Yritykset, jotka seuraavat FSC:n sääntöjä ja standardeja sertifioidaan, ja ne saavat luvan merkitä tuotteensa FSC:n tuotemerkillä.

FSC-merkintä takaa sen, että kuluttajat ja yritykset voivat valita sellaisia tuotteita joiden raaka-aineet on peräisin vastuullisesta metsänhoidosta, eli niissä ylläpidetään metsien monimuotoisuutta, tuottavuutta ja ekologisia toimintoja. Sen takia Nic valitsee aina FSC-sertifioituja materiaaleja. 

Kaikki pikarimme ovat
FSC-sertifioituja

Rosabägare.png